לדלג לתוכן הראשי
כל האוספיםמדריכים לקבלת תשלומים בעסק
הסבר פשוט על מותגי כרטיסי אשראי בישראל - SUMIT
הסבר פשוט על מותגי כרטיסי אשראי בישראל - SUMIT

סקירת מותגי כרטיסי אשראי בישראל: ויזה, מאסטרקרד, דיינרס או אמריקן אקספרס? אנחנו פה כדי לעשות לכם סדר.

עודכן השבוע

בזמנים שבהם ישראלים מחזיקים פחות מזומן בארנק ומעדיפים להשתמש בכרטיסי אשראי, קצת מפתיע לגלות כי עד שנות השבעים, הישראלים לא השתמשו בכרטיסי אשראי בארץ. כרטיסי אשראי הוצעו בארץ לראשונה בשנות השבעים. החברה הראשונה שפעלה בישראל בתחום כרטיסי האשראי הייתה חברת "דיינרס קלאב", באמצעות רישיון מדיינרס העולמית. נכון להיום, שלוש חברות בישראל מנפיקות וסולקות כרטיסי אשראי: לאומי קארד, ויזה כאל וישראכרט. מותגי האשראי האשראי הנסלקים בארץ מציעים הטבות שונות בהתאם לסוג הכרטיס ולאופי השימוש בו. כמו כן, חלק מהמותגים מציעים שירות של ביטוח נסיעות לחו"ל.

ארגונים אשר מעוניינים לסלוק את מותגי כרטיסי האשראי השונים, נדרשים להכיר את כל המותגים על מנת לאפשר את קבלתם בעסק. למרות זאת, סליקת אשראי באמצעות מאגד, הינה שירות המאפשר סליקה כל המותגים.

דיינרס (Diners) - החלוצים

בארץ נחשב מותג האשראי "דיינרס" לחלוץ בתחום, זהו כרטיס האשראי הראשון שנכנס לפעילות בישראל, ובשנות השמונים חלה עליה גדולה בשימוש בו. יחד עם זאת ולמרות הותק הרב שלו היקף השימוש שלו יחסית קטן בקרב הצרכנים בישראל. בשנת 2014 החזיקו בכרטיסי אשראי תקפים של דיינרס 290 אלף ישראלים. כרטיס דיינרס בינלאומי מאפשר שימוש באשראי גם בחו"ל.

החברה היחידה בישראל המבצעת סליקה של כרטיס אשראי דיינרס (או דיינרס קלאב) היא חברת ויזה כאל.

מאסטרקרד (Mastercard) - היעיל

מאסטרקרד הוא תאגיד בינלאומי עבור שירותים פיננסיים, שמרכזו בארה"ב. תאגיד מאסטרקרד מתמקד בעיקר בסליקת כרטיסי אשראי המונפקים על ידי תאגידי אשראי שונים ובנקים. החברה מאפשרת לחברות אשראי בישראל ובעולם לעשות שימוש בשירותי הסליקה שהיא מציעה, ולהשתמש בלוגו המותג על כרטיסי האשראי. מאסטרקרד הוא כרטיס אשראי בינלאומי.

בישראל הוא נסלק על ידי כל חברות חברות האשראי: לאומי קארד, ויזה כאל וישראכרט.

ויזה (Visa) - הפופולארי

ויזה הוא מותג האשראי הגדול בעולם המספק שירותי תשלומים שונים ומוצרים פיננסיים, ופעמים רבות שמו משמש כשם נרדף לביטוי "כרטיס אשראי". החברה נוסדה בתחילת שנות השבעים בארה"ב. בישראל הוא נחשב למותג אשראי פופולארי מאוד. כרטיסי האשראי של Visa מוצעים ללקוחות של כל חברות האשראי בארץ, ובשונה מהחברות אמריקן אקספרס ודיינרס היא לא מעניקה זיכיון בלעדי לשימוש במותג. חברות האשראי השונות (ישראכרט, כאל ולאומי קארד) משווקות ומנפיקות כרטיסי ויזה בנקאיים וחוץ בנקאיים.

בישראל הוא נסלק על ידי כל חברות חברות האשראי: לאומי קארד, ויזה כאל וישראכרט.

אמריקן אקספרס (American Express)

כרטיס האשראי הראשון של המותג הושק בשנת 1958 בארה"ב, ומופץ כיום בכ-130 מדינות בעולם.

בישראל, פועלת אמריקן אקספרס החל משנת 1995 על ידי חברת פועלים אקספרס (חברת אחות של ישראכרט). פועלים אקספרס היא האחראית על כל המוצרים שהיא מנפיקה ברישיון מאמריקן אקספרס.

כרטיסי האשראי של אמריקן אקספרס מחולקים לשלוש דרגות ולשלושה צבעים בהתאמה: ירוק, זהב ופלטינה.

בשנת 1999 הושק כרטיס האשראי "סנטוריון", בצבע שחור, המוצע ללקוחות נבחרים בעלי הון גדול.

בישראל מחזיקי הכרטיס יכולים להנות משירות של מוקדי נסיעות המטפלים בסידורי נסיעה, הזמנת כרטיסי טיסה וגם כרטיסים לאירועים שונים. לא קיימת הגבלת מזומן יומית בכרטיס ומי שמחזיק בו יכול לצבור נקודות.

החברה היחידה בישראל המבצעת סליקה של כרטיס אשראי אמריקן אקספרס היא חברת ישראכרט.

האם קיבלת תשובה לשאלתך?